Prisvinnande leksaker

I Lek&Babyrevyn nr 4 2017
"Årets Leksak ska skapa fokus på branschen, uppfylla krav och normer på säkerhet och tillverkning, vara av god kvalitet och ha ett högt lekvärde. Den får också gärna vara en nyhet eller ha skapat ett nyväckt intresse."
​​​​​​​
Här är de produkter som finns hos oss som är nominerade.
L.O.L, Amo Toys
"Många barn följer idag unboxing på sociala medier. Nu kan du göra din egen unboxing hemma med denna 7-i-1 leksak. Öppna lager för lager och försök gissa vilken docka som gömmer sig längst in i bollen. Varje lager avslöjar en ny ledtråd till dockan. Själva bollen kan också användas som ett litet lekset. Juryn tycker att det är en bra och prisvärd leksak med roliga överaskningsmoment, och tror att dessa bollar kommer säljas i stora volymer under hösten."
Lundby Creative, Micki
"Lundby öppnar upp sitt populära dockskåp för mindre barn. Dockskåpet kan enkelt förändras genom att byta ut tapeter, så att de passar varje barns stil. Du kan även öppna och leka med dockskåpet från alla håll. Juryn gillar att detta skåp även ger de yngre barnen en möjlighet att få ta del av Lundbys härliga värld."
Dusty, Jakks Pacific
"En rolig och unik kombination av leksak och städhjälp. Lek med Dusty och låt honom sedan hjälpa dig städa upp genom att tugga i sig dina mindre leksaker. Dusty har även en mängd roliga ljud och pratar svenska. Juryn tycker att kombinationen av sopbil och städhjälp är genialisk och tror att många föräldrar kommer uppskatta att städningen av rummen kommer att förvandlas till en lek och på så sätt kanske frivilligt, lite oftare. "
Nominerade till årets Småbarnsleksak 0-2år
Ball Pounder, Brio
"Denna roliga vidareutveckling av bultbräda låter barnet hamra ner bollar, som sedan far iväg men stannar innan de hunnit gömma sig under soffan. Bollarna åker slumpvis iväg åt olika håll när de bankas ner. Både hammare och bollar är av ett lite mjukare material vilket minimerar det annars så högljudda bankandet, vilket säkert kommer att glädja många föräldrar. Juryn tror att Brio med denna produkt har skapat en ny klassiker som kommer att glädja mängder av barn framöver."
Sensory blocks, Brio
" Denna roliga produkt har visat att klossar kan vara roligare än du trodde var möjligt. Genom att kombinera olika material och strukturer finns det alltid något nytt att upptäcka när du tar upp en ny kloss. De roliga ljuden stimulerar barnen att vrida, skaka och lyssna för att se vad som händer härnäst. Detta lägger grunden till logiskt tänkande med orsak och verkan. Juryn tycker att om du ska köpa klossar i år, är det dessa du ska köpa!"
Nominerade till årets Skolbarnprodukt 6-10 år
Fisher Price Code-a-pillar
"Detta är den första leksaken för små barn som kan programmeras. Tusenfotingen består av 8 delar som har olika funktioner. Beroende på i vilken ordning dessa sätts, så kommer tusenfotingen att gå åt olika håll. Du kan programmera den att ta sig fram till en specifik plats i rummet eller bygga en hinderbana och se om du lyckas hålla din tusenfoting kvar i banan. Denna leksak stimulerar barnens förmåga att lösa problem och tänka kreativt.  
Juryn gillar att det äntligen finns en leksak inom programmering för små barn, samt att det i så pass tidig ålder kommer att skapa intresse för STEM."
Nominerade till årets innovativa leksak
DC Superhero Girls, Mattel
"Senaste året har trenden med Superhjältar vuxit sig starkare. Nu kommer även de populära karaktärerna från Superhero High som dockor. Möt tuffa tjejer med olika superkrafter och utför hjälteuppdrag i barnrummet. Juryn gillar att vi äntligen får komplittera våra samlingar med dessa ikoniska superhjältar. "