Prisvinnande leksaker

I Lek&Babyrevyn nr 5 2017
"Årets Leksak ska skapa fokus på branschen, uppfylla krav och normer på säkerhet och tillverkning, vara av god kvalitet och ha ett högt lekvärde. Den får också gärna vara en nyhet eller ha skapat ett nyväckt intresse."
​​​​​​​
Årets leksak
Dusty, Jakks Pacific
"En rolig och unik kombination av leksak och städhjälp. Lek med Dusty och låt honom sedan hjälpa dig städa upp genom att tugga i sig dina mindre leksaker. Dusty har även en mängd roliga ljud och pratar svenska. Juryn tycker att kombinationen av sopbil och städhjälp är genialisk och tror att många föräldrar kommer uppskatta att städningen av rummen kommer att förvandlas till en lek och på så sätt kanske frivilligt, lite oftare. "
Årets Småbarnsleksak
​​​​​​​0-2år

Ball Pounder, Brio
"Denna roliga vidareutveckling av bultbräda låter barnet hamra ner bollar, som sedan far iväg men stannar innan de hunnit gömma sig under soffan. Bollarna åker slumpvis iväg åt olika håll när de bankas ner. Både hammare och bollar är av ett lite mjukare material vilket minimerar det annars så högljudda bankandet, vilket säkert kommer att glädja många föräldrar. Juryn tror att Brio med denna produkt har skapat en ny klassiker som kommer att glädja mängder av barn framöver."
Årets innovativa leksak

Fisher Price Code-a-pillar
"Detta är den första leksaken för små barn som kan programmeras. Tusenfotingen består av 8 delar som har olika funktioner. Beroende på i vilken ordning dessa sätts, så kommer tusenfotingen att gå åt olika håll. Du kan programmera den att ta sig fram till en specifik plats i rummet eller bygga en hinderbana och se om du lyckas hålla din tusenfoting kvar i banan. Denna leksak stimulerar barnens förmåga att lösa problem och tänka kreativt.  
Juryn gillar att det äntligen finns en leksak inom programmering för små barn, samt att det i så pass tidig ålder kommer att skapa intresse för STEM."